Nieuws // van Beek Racing overtuigend Kampioen! // van Beek Racing

[22 april 2008] // van Beek Racing overtuigend Kampioen!

Goedgemutst gingen we op pad naar de finalerace. Iedereen z'n tanden gepoetst voor de foto's achteraf? Allemaal de helm gepoetst? Zo gezegd, zo gedaan. De rit naar Poeldijk is inmiddels een tweewekelijks ritueel geworden, maar deze keer net wat specialer dan voorgaande keren. Ondanks de goede uitgangspositie (we zijn vanaf race 1 klassementsleider) blijft het toch altijd afwachten. In een motorische sport als deze is immers alles mogelijk!

Aangekomen op de kartbaan zijn er al behoorlijk wat mensen present. Louter blije gezichten en leuke gesprekken. Nadat de loting is voldaan en de andere formaliteiten zijn afgerond is het tijd om aan de orde van de dag te starten; de kwalificatie! Stefan zou de kwalificatie en start voor zijn rekening nemen. Tijdens de eerste ronde al bleek dat onze kart een van de mindere goden in het veld was (linksaf sturen, was een mooi avontuur...). Onze missie was om de schade beperkt te houden op de concurrentie. Een 9e plaats was het resultaat, onze slechtste kwalificatie die we ons konden heugen. De directe concurrent stond op pole position, er was dus werk aan de winkel!

De start ging prima, binnen no time reden we op een 7e positie. Hierna volgde nog wat gevechten en hadden we een mooi treintje van andere deelnemers achter ons. Onze kart en tijden (hetzij iets langzamer als gewend) verdiende niet de schoonheidsprijs, maar we kregen het wel voor elkaar de rest achter ons te houden. Nadat we op een 6e plaats de eerste rijderswissel ingingen hadden we een mooie achterstand op de nummer 2 uit het klassement. Aan Robin de taak om eveneens in te lopen op de rest! Robin trof ook niet een beste kart, maar kon goed meekomen qua tijden. Door constant te blijven rijden wonnen we veel tijd op onze directe concurrenten. Uiteindelijk bracht Robin ons van p6 terug naar p4.

Erik was de volgende die mocht instappen om onze naam naar de top van het scorebord te rijden. Hij ging goed van start en reed eveneens een solide, constante stint. Op wat kleine duw en tik praktijken van een andere deelnemer op z'n bumper na ging het prima. De snelheid bij de beste man was prima, alleen ging hij nogal wild de baan over. Erik vond het geweldig en bleef wat ons betreft erg mild in z'n reactie. Nadat ook zijn stint op z'n einde liep mocht Maikel aantreden. Onze knalgele-helm drager had de missie om naar het podium te rijden, iets wat zeker niet onmogelijk bleek. Tijdens z'n stint maakte hij een mooie opmars waarin hij dik 30 seconden heeft goedgereden op het (toen nog) als 2e rijdende team.

Langs de vangrail barste de beginselen van een feestje al los. Maikel kwam dichter- en dichterbij de nummer 2 en ging er in de op-een-na laatste ronde met een mooie inhaalactie (geholpen door twee achterliggers, waarvoor dank!) voorbij. Een 2e positie, waarvoor we keihard moesten rijden was nu een feit. Bij het vallen van de vlag kon ook Maikel de kart uit en meefeesten met het behaalde kampioenschap!

Een riante voorsprong in het klassement van 17 punten op de nummer 2, bleek het eindresultaat. Iets om trots op te zijn!

(Bron: PR)