Nieuws // Van Beek Racing zet de toon in eerste race kampioenschap // van Beek Racing

[01 februari 2011] // Van Beek Racing zet de toon in eerste race kampioenschap

Na een jaar waarin het Kartkampioenschap helaas niet van de grond kwam, is dit in 2011 wel het geval!
Als 3-voudig kampioen waren we blij (en met name) verrast door dit bericht. Eindelijk weer een mogelijkheid voor ons ultieme doel: prolongatie!

Ondanks het afhaken van wat bekende concurrenten (waaronder helaas Scheivlak.nl) waren er nog genoeg bekende gezichten. Altijd leuk! Het aantal ingeschreven teams beloofde ook veel. De strijd beloofd dit jaar groot te worden. Team Goud is een partij die zeker in de gaten gehouden moet worden.
Onze voorbereiding is dit jaar niet optimaal geweest; Robin en Stefan hadden beide langer dan een jaar niet meer gereden (Robin vanwege de drukte, Stefan vanwege zijn wereldreis). Maikel en Erik waren degene die recentelijk nog in de kart stapte. Erik reed afgelopen maand nog een baanrecord in Huizen en Maikel is geregeld in een racend voertuig te vinden.

Het kartkampioenschap begon net als alle voorgaande jaren met een 6 minuten durende kwalificatie. Maikel van Beek uit Hillegom nam deze namens Van Beek Racing voor zijn rekening. Een werkelijk fantastisch resultaat was het gevolg. Een eerste tijd welke 8-tiende van een seconde sneller was dan de tijd van de nummer 2. Dat noemen we kampioenwaardig!

De start van de race verliep soepel, iedereen kwam netjes weg. Maikel was in staat om een mooi gaatje te slaan met de nummers 2 en 3, Boogies en Team Goud. Onze uiteindelijke voorsprong bij de eerste wissel bedroeg 25 seconden op de nummer 2. Maikel gaf, nadat hij ook de snelste raceronde had gereden, het stuur over aan onze Noordwijkerhouter, Erik Koster. Zijn taak: de voorsprong behouden en proberen uit te bouwen. Helaas bleek het kartje van ons iets minder power (en gewicht) te hebben dan de lichte snelle dame van Team Goud. Onze voorsprong slonk ronde na ronde. Aan het eind van Erik zijn stint hadden we nog zo'n 1,4 seconden over; het ging nu dus écht spannend worden!

Robin Vissers uit Den Haag was de eerstvolgende rijder welke moest proberen onze nummer 1 positie weer te heroveren. Ook hij ging als een speer door het veld en was in staat om de achterstand die we hadden opgelopen weer enigszins goed te maken. Het beloofde een spannende strijd te worden voor de overwinning. Overigens moet gezegd worden dat de rest van het veld erg aan elkaar gewaagd was. Ook de kartjes waren zeer goed geprepareerd. Goed voor elkaar!

Nadat Robin ook naar binnen moest voor de wissel was het de beurt aan Stefan van Beek uit Leiden. Hij moest proberen de nummer 1 in te halen om zo met het hoogst haalbare aantal punten uit Poeldijk te vertrekken. Ondanks een klein momentje wat veel tijd kostte aan het begin van de stint, liet Stefan constante tijden noteren. Team Goud, welke inmiddels ook hun (op dat moment) laatste wissel hadden gemaakt reden nog steeds aan kop van de race. Na enkele minuten zaten we op de bumper van de nummer 1 en hadden we deze met succes ingehaald. Uiteindelijk besloot Team Goud nog een keer te wisselen in de hoop het ons zo nog heel erg moeilijk te gaan maken. Ze waren zeker goed op weg, onze voorsprong van 15 seconden op hun, bedroeg bij het vallen van de vlag nog slechts 6 seconden! Hulde!

Na een werkelijk fantastische seizoensopener, compleet met champagne, zijn we met het maximaal haalbare aantal punten huiswaarts gekeerd. Een goede eerste zet, op naar de volgende race! Wij hebben er wederom heel erg veel zin in!

Voorjaarskampioenschap:

Race 1 - 1 februari 2011
Race 2 - 15 Februari 2011
Race 3 - 8 maart 2011
Race 4 - 22 maart 2011
Race 5 - 5 april 2011

Ook meedoen? Inschrijven kan hier.

(Bron: PR)