Nieuws // Van Beek Racing finisht als derde na spectaculaire inhaalrace // van Beek Racing

[08 maart 2011] // Van Beek Racing finisht als derde na spectaculaire inhaalrace

Het Noordwijkse Van Beek Racing team heeft afgelopen dinsdagavond de derde plaats behaald tijdens de derde race van het Endurance Kampioenschap bij Van der Ende Racing Inn. Mede door een vernieuwde race opzet werd het voor het team een spannende avond. Van Beek Racing baande zich op spectaculaire wijze een weg door het veld en liet zien de kunst van het inhalen te beheersen.

Het was even wennen aan het begin van de avond toen werd aangekondigd dat de race opzet zou veranderen. De snelste teams zouden ditmaal achteraan worden geplaatst en de geplande “Le Mans” start zou worden uitgesteld. Wel zou er een kwalificatie worden verreden voor de punten die hierin te verdienen zijn. Vanwege deze verandering is besloten Maikel van Beek te laten kwalificeren met als doel de snelste tijd te rijden. Dit lukte helaas niet op een paar tienden van een seconde.

Maikel van Beek startte met een goed tempo en wist enkele plaatsen goed te maken met spectaculaire inhaalacties. Na de eerste wissel was het de beurt aan Stefan van Beek om het stuur over te nemen en verder naar voren te rijden. Ook Stefan van Beek had de smaak te pakken en wist nog een paar plaatsen goed te maken waardoor het team op zevende positie terecht kwam. Robin Visser nam de derde stint voor zijn rekening en liet zien hoe je moet inhalen. Door de ene na de andere inhaalactie kon hij veel plaatsen goedmaken nadat het team iets was gezakt in positie door de rijderswissel. Dit resulteerde in een derde positie op dat moment.

Erik koster mocht tot slot de race uitrijden en proberen op te klimmen naar de tweede positie. Helaas bleek de tweede positie niet haalbaar omdat de kart last had van een gebrek aan topsnelheid. Zaak was dan ook om constant te rijden en de derde plaats veilig te stellen. Na een paar spannende momenten omdat de concurrentie gevaarlijk dichtbij kwam is het hem uiteindelijk gelukt de derde plaatst te behouden.

Een goed resultaat voor het Van Beek Racing Team en een gevoelige tik voor de concurrentie in strijd om het kampioenschap aangezien zij punten hebben laten liggen.

Hieronder de top 5 van het klassement na 3 races:

Kampioenschap:
#
Teamnaam: 01/02/11
15/02/11
08/03/11 22/03/11 05/04/11 Totaal:
1
Van Beek Racing 20+1+1 15+1 15 0 0 53
2
Team R en R 17 10 12 0 0 39
3
RS Racing Team 1 15 17 5 0 0 37
4
Roman Art 12 8 17 (+ 5 sec.) 0 37
5
DKT 2 8 7 20 (+15 sec.) 0 35
               
Pole position: 1 punt / Snelste raceronde: 1 punt
     

(Bron: PR)