Nieuws // Van Beek Racing rijdt mee in Belgische kartcompetitie en scoort 2e en 5e plaats // van Beek Racing

 

[30 juni 2011] // Van Beek Racing rijdt mee in Belgische kartcompetitie en scoort 2e en 5e plaats

Afgelopen woensdag heeft het Van Beek Racing Team met twee rijders deelgenomen aan de derde wedstrijd van de Antwerpen Karting Summercup. Met een 2e en 5e positie was het een geslaagde dag voor het team.

Maikel van Beek en Jan van Beek trokken woensdag richting de Antwerpse buiten kartbaan om deel te nemen aan de derde ronde van de Antwerpen Karting Summercup. Eenmaal aangekomen (om 19.25) was het tijd om snel een hapje eten om ons vervolgens geheel in Van Beek Racing stijl (dat wil zeggen eten om 19.50 en omkleden om 19.57) klaar te maken voor de kwalificatie die om 20.00 stipt zou starten. En 20.00 hebben we uiteraard ook gewoon gehaald.

Bij de kwalificatie bleek al meteen dat het met de snelheid van de Van Beek Racing rijders wel goed zat . Maikel kwalificeerde zich als 2e en Jan als 5e.

Om 20.15 was het dan tijd voor start van 60 minuten durende race. Vooraf was al duidelijk dat het een leuke race zou worden aangezien de helft van de baan nat was. Grote kans op fouten dus.

Maikel van Beek
Direct bij start werd Maikel mede door zijn ongunstige startpositie ingehaald waardoor hij 3e reed in plaatst van 2e. Dit had hij echter al verwacht. Het geluk zat echter mee want door de half natte baan spinde de nummer 2 voor hem bij het opkomen van het rechte stuk. Weer terug op de 2e positie dus. Vanaf dat moment kon Maikel aanklampen bij de nummer 1 en dit zou hij de komende 45 minuten volhouden. Helaas kon hij de nummer 1 ondanks enkele pogingen niet passeren en 10 minuten voor het einde verloor hij iets aan terrein door een foutje. Terugrijden naar de koploper bleek helaas niet meer mogelijk. Een welverdiende 2e plaatst was het resultaat!

Jan van Beek
Ook voor Jan was het een mooie race. Bij de start kwam hij heel goed weg waardoor hij zijn 5e plaatst behield. In het begin van de race kon hij zelfs nog enkele aanvallen plaatsen op de mannen voor hem waardoor hij nog even 3e en 4e heeft gelegen. Hij kon het tempo dus goed volgen ondanks de half natte baan waar hij nog niet veel ervaring mee had. Dit toonde aan dat Jan zich goed kan aanpassen aan verschillende weersomstandigheden. Later in de wedstrijd ging het tempo omhoog en na een paar kleine foutjes verloor hij helaas de aansluiting met de nummer 4. Een mooie 5e plaats was het resultaat voor Jan van Beek.

Al met al was het een geslaagde dag voor het Van Beek Racing Team.

(Bron: PR)