Nieuws // Van Beek Racing wint slopende kartrace na maarliefst tien uur rijden! // van Beek Racing

 

[10 september 2011] // Van Beek Racing wint slopende kartrace na maarliefst tien uur rijden!

Het Noordwijkse Van Beek Racing Team heeft afgelopen zaterdag de Poeldijk 500 gewonnen bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. Het team werd na tien en een half uur als winnaar afgevlagd na als negende te zijn gestart. Door in het eerste uur in rap tempo door het veld naar voren te rijden en daarna constant te rijden en geen fouten te maken hebben zij de race gewonnen.

Dit was het eerste jaar dat Van Beek Racing meereed in deze monster-race die elk jaar bij Van der Ende Racing Inn georganiseerd word. De race zou naar verwachting meer dan elf uur duren omdat de baan veranderd was. Door de snelle tijden die werden gereden was de race een half uur eerder afgelopen dan gepland. Voor het Van Beek Racing Team was dit de nog ontbrekende overwinning na eerder dit jaar voor de derde maal kampioen te zijn geworden van het Endurance Kampioenschap bij Van der Ende Racing Inn.

Voor deze speciale race hadden zich vele snelle teams ingeschreven. Van Beek Racing kreeg de winst dan ook niet in de schoot geworpen. Er moest zeer hard gereden worden om de winst zeker te stellen. Zo had het team eerder in de race al een behoorlijke voorsprong die door wat pech teniet werd gedaan en Van Beek Racing zelfs terugviel naar de derde positie. Het team herpakte zicht en haalde de concurrentie een voor een weer in om de race te winnen.

Fotomoment voor de aanwezigen  // van Beek RacingDe 500 ronden zitten erop!  // van Beek RacingVreugde na de finishlijn  // van Beek RacingPodiumceremonie  // van Beek Racing

(Bron: PR)